algemeen

Virtuele assistenten

virtuele assistent

Eerst het een en ander: Wat is een virtuele assistent? Volgens Wiki is “een virtuele assistent een op de computer gebaseerd informatiesysteem dat input ontvangt van zijn gebruiker, deze opslaat in een gegevensbestand en de output levert als een gedisciplineerd bedrijfsresultaat. De verzoeken van gebruikers worden elektronisch gedocumenteerd en worden eigendom van de VA. De VA automatiseert het matchen van gebruikersinformatie met toegewezen taken om gestructureerde bedrijfsresultaten te behalen.”

Virtuele assistenten maken deel uit van een nieuwe trend in het bedrijfsleven die BYOD (Bring your own device) wordt genoemd. Deze trend dwingt bedrijven om de nieuwste technologieën te gebruiken, zoals mobiele apparaten, iPads, androids enz. De BYOD-trend dwingt organisaties ook om de interne IT-afdeling te vervangen door een externe IT-afdeling. Dit artikel legt uit hoe virtuele assistenten worden gebruikt in bedrijven en wat enkele van de voordelen zijn.

Betere Voordelen

Legt uit waarom bedrijven kiezen voor virtuele assistenten:

Betere kwaliteit van de output

Aangezien virtuele assistenten deel zijn gaan uitmaken van de cloud, kunnen zij van overal worden geraadpleegd in plaats van steeds ter plaatse te moeten blijven. Dit betekent, waar en wanneer de ondernemer ook thuis is of waar ook ter wereld. Deze en nog veel meer voordelen volgen:

Betere gegevensontsluiting

Aangezien deze technologie opgeslagen gegevens gebruikt en ze op elk moment beschikbaar maakt, kan informatie gemakkelijker en sneller worden teruggevonden. Aangezien de gegevens in de cloud worden opgeslagen, wordt er voortdurend een back-up van gemaakt. Dit betekent dat elke activiteit die met behulp van een computer of zelfs een mobiele telefoon wordt verricht, voor altijd wordt opgeslagen. Dit ishiba manier om gegevens te beschermen.

Geen grote investeringen in nieuwe IT-troepen

Het belangrijkste voordeel van dit soort systeem is dat er geen nieuwe IT-troepen nodig zijn. De toegewezen persoon hoeft zich geen zorgen te maken over nieuwe hardware of nieuwe software. Hij hoeft alleen maar gebruik te maken van een computer die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld.

De persoon die de informatie nodig heeft, kan deze gewoon downloaden. Dit betekent dat er geen software hoeft te worden geïnstalleerd. Een internetverbinding is alles wat nodig is om een geëncrypteerde pagina te openen die de info verstuurt.

Het proces van informatie-extractie is geautomatiseerd en is vrij snel in vergelijking met andere technieken. De tijd die nodig is voor informatie-extractie wordt gemeten in seconden. De snelheid waarmee informatie wordt opgehaald kan sterk worden verbeterd met behulp van instructies van een getrainde professional.

Organisatie van gegevens in een samenstelling

Deze cloud computing-techniek is zeer gestructureerd en gemakkelijk te gebruiken. Gegevens uit vele bronnen worden opgeslagen in een enkele infrastructuur, waardoor het zeer aanpasbaar is. In tegenstelling tot webapps zijn er bij deze vorm van computing geen Media Servers, Webiders of andere dergelijke technologie nodig. De info wordt opgeslagen in de cloud of bij wijze van spreken in de zaklamp.

Gemakkelijk te starten programma’s

Deze computertechnologie uit de computerwereld is veel gemakkelijker te gebruiken en draait op de capaciteiten van de verschillende platforms. De flexibiliteit om deze programma’s vanuit elke plaats of werkplaats uit te voeren is een van de grote voordelen van het gebruik van deze techniek. Er zijn geen bijkomende vereisten en geen voorkennis van computers of informatica is vereist.

Koolstofvoetafdruk

Door servers te virtualiseren verkleinen hostingproviders hun koolstofvoetafdruk en hun energierekening en kunnen zij deze besparingen doorberekenen aan hun klanten.

Verbeterde samenwerking

Deze oplossingen werken in hoge mate samen, omdat ze voor iedereen met een internetverbinding bruikbaar zijn. Cloud computing-oplossingen stellen groepen in staat om in real time samen te werken vanaf elke locatie, op elk moment.

Gegevensbescherming als een dienst

Deze nieuwe, voortschrijdende cloudtechnologie biedt gegevensbescherming als een dienst aan een aantal klanten. Deze dienst bestaat uit een aantal beschermingslagen, waaronder handhaving van het beleid, configuratiebeheer en analyse.

Lees meer:

Event planning